facebook script
Naslovna Članak

U Gradskoj knjižnici održano stručno predavanje o alergijama

U Gradskoj knjižnici održano stručno predavanje o alergijama
U Gradskoj knjižnici održano je prvo od mnogih javnozdravstvenih predavanja u organizaciji poliklinike Pupillam. Tema su bile alergije, a gostovale su doktorice, koje su i krajem predavanja odgovarale na pitanja publike.

U subotu se u Gradskoj knjižnici održalo prvo predavanje u organizaciji Pupillam poliklinike, na temu „Sva lica alergije". Kroz set od četiri predavanja, govorilo se o uzrocima i simptomima te liječenje izuzetno raširenog zdravstvenog problema s kojim se suočava svaka četvrta osoba na svijetu.

Predavanje je započela dr. Maja Grgec Dragičević, specijalist otorinolaringologije, na temu alergijskog rinitisa. Osvrnula se na aspekt najčešće prisutnih alergena u zraku te na testiranje i liječenje istih. Specijalistica pulmologije, dr. sc. Eugenija Basioli Kasap dr. med. nastavila je predavanje s temom astme u kojem je s prisutnima podijelila praktične savjete iz svog bogatog iskustva. Pridružila se i dr. Marcela Bašić, specijalizantica dermatologije, koja je prikazala manifestacije alergije na koži, također potkovano primjerima iz prakse. Set izlaganja završen je predavanjem dr.sc. Tamare Sorić, mag. Nutricionizma, koja je govorila o utjecaju prehrane na alergije te o intoleranciji na hranu.

Publika je imala priliku i postaviti pitanja okupljenim stručnjacima, a među prisutnima bila je dr. Stanka Kujundžić, koja je podijelila svoje iskustvo u liječenju alergija kod djece. Nakon brojnih pitanja, mnogi su i pojedinačno razgovarali s doktoricama o svojoj problematici vezanoj uz alergije.

Ovo je prvi ovako organizirani javnozdravstveni događaj u Gradskoj knjižnici, a najavljeno je još puno sličnih multidisciplinarnih predavanja, koji će biti otvoreni za javnost, a bavit će se aktualnim i čestim zdravstvenim temama, poput bolesti štitnjače, debljine, vrtoglavice, izazovima o ranom otkrivanju i liječenju raka dojke, kože, prostate, crijeva i drugih.

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt