facebook script
Naslovna Liječnici Član tima

doc.prim.dr.sc. Klaudia Duka Glavor

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu pohađala je doktorski studij Temeljne i kliničke medicinske znanosti te obranila doktorsku disertaciju pod naslovom „Povezanost psihomotoričkih funkcija i kvalitete života u bolesnika s relapsno remitirajućom multiplom sklerozom i migrenom“, iz područja biomedicine i zdravstva, polje kliničke medicinske znanosti, grana neurologija. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2021.godine izabrana je u zvanje znanstvenog suradnika, a 2022. godine provedena je u znanstveno nastavno zvanje docenta na Odjelu za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, gdje trenutno i radi kao nastavnica. U ožujku 2023. godine dobiva zvanje primarijusa. U kliničkoj praksi radi od 2008. godine pri Općoj bolnici Zadar kao specijalistica neurologije, a od 2019. godine i subspecijalistica iz neuroimunologije. Uže područje rada i interesa su joj demijelinizacijske bolesti i kognitivna medicina.

Završila je niz dodatnih edukacija iz područja neurologije; ispit iz ekstrakranijskog i intrakranijskog dopplera u neurologiji pri KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu, te dodatnu edukaciju neurosonologije na Klinici za neurologiju u Padovi. Također je položila ispit iz elektroencefalografije/EEG-a u KBC-u Zagreb, te ispit iz EMNG-a u istoj ustanovi. Od 2006. do 2008. godine pohađala je i završila međunarodni tečaj akupunkture u Beču. Završila je dodatno i tečaj iz hiperbarične i podvodne medicine u Splitu.

Aktivno je sudjelovala na mnogim kongresima i predavanjima. Objavila je više znanstvenih radova iz područja neurologije. Od 2009. godine aktivno sudjeluje u organizacijskom i znanstvenom odboru Ljetne škole neurosonologije i liječenja moždanog udara koji se tradicionalno održava u Zadru (Zadar Stroke Management and Neurosonology Summer School).

Članica je Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog neurološkog društva, a od 2009. godine i Europskog udruženja za europsku neurosonologiju i cerebralnu hemodinamiku ESNCH.

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
Povezane Usluge
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt