facebook script
Naslovna sistematski

Sistematski pregledi

Sistematski pregledi u poliklinici Pupillam obuhvaćaju pregled pacijenata na novim dijagnostičkim uređajima najviše klase (Magnetska rezonanca, ultrazvučni aparati, gastroskop, kolonoskop, video fibroskop za preglede uha, grla i nosa, cistoskop, dermatoskener za madeže, ergometrija, ortoreter, spirometar, holteri, itd.).

U našoj poliklinici pregled obavljaju vrhunski liječnici subspecijalisti iz Zadra i Zagreba iz područja radiologije (ultrazvuk i Magnetska rezonanca), gastroenterologije, kardiologije, pulmologije, endokrinologije, hematologije, otorinolaringologije, ortopedije, neurologije, urologije, kirurgije, anesteziologije, fizijatrije, dermatologije i ginekologije.

Ispravan izraz za sistematski pregled bi bio ili 1. preventivni ili tzv. 2. screening pregled:

  1. Preventivni pregled služi da bi se uvidom u postojeće zdravstveno stanje (anamneza + pregled krvi, ultrazvuk, itd..), mogli utvrditi loši pokazatelji i trendovi koji se onda uz stručni nadzor pokušavaju ispraviti (povećana tjelesna težina, pušenje, povišen kolesterol i sl.)
  2. Screening pregledom se pokušava određena bolest koja nije vidljiva i ne izaziva simptome, u određenoj populaciji uhvatiti u što ranijoj fazi da bi se moglo što ranije početi liječiti (npr. ateroskleroza kao glavni uzrok infarkta srca i moždanog udara od čega umire najveći broj ljudi u RH, zatim: karcinom dojke, prostate, debelog crijeva, pluća,..)

Najbolje bi bilo povezati preventivni i screening pregled u jedno i onda, ovisno o željama i mogućnostima, pokušati postići da se što više bolesti i poremećaja zdravlja utvrdi što ranije i istovremeno ispravi.

Sistematski pregled - žene:

Sistematski pregledi

Sistematski pregled - muškarci:

Sistematski pregledi

Ovdje prikazani uzroci bolesti, simptomi i medicinske procedure su obično povezani s naslovnom temom. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim djelatnikom da biste dobili točnu dijagnozu i objašnjenje procedura i njihovih komplikacija.

Ove generalizirane informacije ograničeni su sažetak informacija o dijagnozi, liječenju i/ili lijekovima. Nisu zamišljene kao sveobuhvatne i trebale bi se koristiti isključivo kao alat za pomoć u razumijevanju i/ili procjeni potencijalnih dijagnostičkih mogućnosti i mogućnosti liječenja. Ovdje nisu uključene sve informacije o stanjima, tretmanima, lijekovima, nuspojavama ili rizicima koji se mogu odnositi na određenog pacijenta. Nisu namijenjene da budu medicinski savjet ili zamjena za medicinski savjet, dijagnozu ili liječenje koje određuje liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik na temelju pregleda i procjene specifičnih i jedinstvenih okolnosti pacijenta. Pacijenti moraju razgovarati s liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvenih usluga zbog potpune informacije o svom zdravlju, medicinskim pitanjima i mogućnostima liječenja, uključujući sve rizike ili dobrobiti u vezi s upotrebom lijekova. Ove informacije ne predstavljaju nikakve postupke, tretmane ili lijekove kao sigurne, učinkovite ili odobrene za liječenje određenog pacijenta. Pupillam Poliklinika, Pupillam doo za zdravstvene djelatnosti i Pupillam Nova se odriču bilo kakvog jamstva ili odgovornosti u vezi s ovim informacijama ili njihovom upotrebom. Korištenje ovih informacija regulirano je Uvjetima korištenja, dostupnima na Uvjeti korištenja - ugovor za korisnike web-a s Pupillam Poliklinika

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt