facebook script
Naslovna Usluga Dermatologija

Dermatologija

Dermatologija je grana medicine koja se bavi liječenjem bolesti kože i njenih dodataka (dlake i nokti, mirisne žlijezde, žlijezde znojnice, žlijezde lojnice, mliječne žlijezde,) te vidljivih sluznica. Najčešće bolesti kojima se bavi dermatologija su: madeži, akne, gubitak kose, bradavice i druge izrasline na koži, gljivične infekcije, alergijski dermatitisi, seboreja, psorijaza i sl. Venerologija bavi dijagnostikom i liječenjem spolno prenosivih bolesti. Ove dvije grane medicine objedinjene su u termin dermatovenerologija, jer se simptomi velikog broja spolno prenosivih bolesti javljaju upravo na koži.

Pregled dermatovenerologa se sastoji od razgovora s bolesnikom (anamneza) i kliničkog pregleda kože ili kose ili noktiju. U slučaju potrebe za potvrdom ili isključenjem određene dijagnoze, nekad se uzima bioptički uzorak bolesnog tkiva ili izrasline koji se šalje na daljnju analizu patologu. Ponekad se indiciraju i drugi dijagnostički postupci i laboratorijske pretrage.

Dermatologija
Dermatologija

Digitalna dermatoskopija

Ova pretraga obavlja se digitalnim video dermatoskopom i mogućava praćenje sumnjivih madeža koji mijenjaju svoju veličinu i izgled tijekom vremena. Više o usluzi pročitajte na Digitalna dermatoskopija.

Ovdje prikazani uzroci bolesti, simptomi i medicinske procedure su obično povezani s naslovnom temom. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim djelatnikom da biste dobili točnu dijagnozu i objašnjenje procedura i njihovih komplikacija.

Ove generalizirane informacije ograničeni su sažetak informacija o dijagnozi, liječenju i/ili lijekovima. Nisu zamišljene kao sveobuhvatne i trebale bi se koristiti isključivo kao alat za pomoć u razumijevanju i/ili procjeni potencijalnih dijagnostičkih mogućnosti i mogućnosti liječenja. Ovdje nisu uključene sve informacije o stanjima, tretmanima, lijekovima, nuspojavama ili rizicima koji se mogu odnositi na određenog pacijenta. Nisu namijenjene da budu medicinski savjet ili zamjena za medicinski savjet, dijagnozu ili liječenje koje određuje liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik na temelju pregleda i procjene specifičnih i jedinstvenih okolnosti pacijenta. Pacijenti moraju razgovarati s liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvenih usluga zbog potpune informacije o svom zdravlju, medicinskim pitanjima i mogućnostima liječenja, uključujući sve rizike ili dobrobiti u vezi s upotrebom lijekova. Ove informacije ne predstavljaju nikakve postupke, tretmane ili lijekove kao sigurne, učinkovite ili odobrene za liječenje određenog pacijenta. Pupillam Poliklinika, Pupillam doo za zdravstvene djelatnosti i Pupillam Nova se odriču bilo kakvog jamstva ili odgovornosti u vezi s ovim informacijama ili njihovom upotrebom. Korištenje ovih informacija regulirano je Uvjetima korištenja, dostupnima na Uvjeti korištenja - ugovor za korisnike web-a s Pupillam Poliklinika

Upoznajte naš tim iskusnih i priznatih liječnika specijalista i subspecijalista.

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt