facebook script
Naslovna Usluga Gastroenterologija

Gastroenterologija

Gastroenterologija je grana medicine koja se bavi liječenjem bolesti probavnog trakta. Područje djelovanja su joj bolesti i poremećaji unutrašnjih organa: jednjak, želudac, dvanaesnik, tanko i debelo crijevo, gušterača, žučni mjehur i žučni putevi, slezena.

Pregled gastroenterologa se sastoji od razgovora s bolesnikom (anamneza) i kliničkog pregleda koji često uključuje upotrebu ultrazvuka. Ultrazvuk, ovisno o kvaliteti uređaja i iskustvu i znanju gastroenterologa, omogućuje brzi i pouzdani uvid u stanje većine unutrašnjih organa. Velika većina bolesti jetre, žučnog mjehura i žučnih puteva, slezene i gušterače se mogu dijagnosticirati isključivo upotrebom ultrazvuka.

Ponekad je neophodno, kad gastroenterolog to procjeni, napraviti CT pregled, magnetsku rezonancu ili neke druge pretrage da bi se do kraja razjasnila neka bolest ili poremećaj. Probavni tzv. cjevasti organi se pregledavaju gastroskopom (jednjak, želudac, dvanaesnik) ili kolonoskopom (tanko i debelo crijevo).

Gastroenterologija

Ovdje prikazani uzroci bolesti, simptomi i medicinske procedure su obično povezani s naslovnom temom. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim djelatnikom da biste dobili točnu dijagnozu i objašnjenje procedura i njihovih komplikacija.

Ove generalizirane informacije ograničeni su sažetak informacija o dijagnozi, liječenju i/ili lijekovima. Nisu zamišljene kao sveobuhvatne i trebale bi se koristiti isključivo kao alat za pomoć u razumijevanju i/ili procjeni potencijalnih dijagnostičkih mogućnosti i mogućnosti liječenja. Ovdje nisu uključene sve informacije o stanjima, tretmanima, lijekovima, nuspojavama ili rizicima koji se mogu odnositi na određenog pacijenta. Nisu namijenjene da budu medicinski savjet ili zamjena za medicinski savjet, dijagnozu ili liječenje koje određuje liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik na temelju pregleda i procjene specifičnih i jedinstvenih okolnosti pacijenta. Pacijenti moraju razgovarati s liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvenih usluga zbog potpune informacije o svom zdravlju, medicinskim pitanjima i mogućnostima liječenja, uključujući sve rizike ili dobrobiti u vezi s upotrebom lijekova. Ove informacije ne predstavljaju nikakve postupke, tretmane ili lijekove kao sigurne, učinkovite ili odobrene za liječenje određenog pacijenta. Pupillam Poliklinika, Pupillam doo za zdravstvene djelatnosti i Pupillam Nova se odriču bilo kakvog jamstva ili odgovornosti u vezi s ovim informacijama ili njihovom upotrebom. Korištenje ovih informacija regulirano je Uvjetima korištenja, dostupnima na Uvjeti korištenja - ugovor za korisnike web-a s Pupillam Poliklinika

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt