facebook script
Naslovna Usluga Ginekologija

Ginekologija

Ginekologija je grana medicine koja se bavi liječenjem bolestima i liječenjem ženskog reproduktivnog sistema (maternica, jajnici, jajovodi, vagina).

Pregled ginekologa se sastoji od razgovora s bolesnikom (anamneza) i kliničkog pregleda. Ginekološki pregled prilično je intiman. Za njega su potrebni i posebni instrumenti, kao što su spekulumi, koji se sastoje od dvije lopatice od konkavnog metala ili plastike a koje se koriste da potisnu tkivo vagine i tako omoguće pregled grlića materice, donjeg dijela materice smještenog u gornjem dijelu vagine. Ginekolozi obično koriste pregled s dvije ruke kako bi opipali grlić maternice, maternicu, jajnike i kosti zdjelice. Nije neobično da se uradi rektovaginalni pregled za potpunu procjenu stanja zdjelice, naročito ako se otkrije bilo kakva sumnjiva masa. Danas se u ginekološkom pregledu vrlo često koristi abdominalni i/ili vaginalni ultrazvuk kako bi se potvrdilo postojanje bilo kakvo poremećaja ili izrasline koje se mogu ili ne mogu otkriti tijekom pregleda rukom ili na koju upućuje anamneza pacijentice.

Ginekologija

Ultrazvuk je osnovna metoda koju koriste ginekolozi kod praćenja trudnoće.

Glavna stanja i bolesti kojima se bave ginekolozi su: rak i pretkancerozne bolesti reproduktivnih organa (koji uključuju jajnike, jajovod, maternicu, grlić maternice, vaginu i vulvu), urinarna inkontinencija (odsustvo kontrole mokrenja – u suradnji s urolozima), amenoreja (izostanak mjesečnice), dismenoreja (bolne mjesečnice), neplodnost, menoragija (obilno menstrualno krvarenje), infekcije vagine (vaginitis), grlića materice i materice (uključujući gljivične, bakterijske, virusne i protozoalne), itd.

Ginekologija

Ovdje prikazani uzroci bolesti, simptomi i medicinske procedure su obično povezani s naslovnom temom. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim djelatnikom da biste dobili točnu dijagnozu i objašnjenje procedura i njihovih komplikacija.

Ove generalizirane informacije ograničeni su sažetak informacija o dijagnozi, liječenju i/ili lijekovima. Nisu zamišljene kao sveobuhvatne i trebale bi se koristiti isključivo kao alat za pomoć u razumijevanju i/ili procjeni potencijalnih dijagnostičkih mogućnosti i mogućnosti liječenja. Ovdje nisu uključene sve informacije o stanjima, tretmanima, lijekovima, nuspojavama ili rizicima koji se mogu odnositi na određenog pacijenta. Nisu namijenjene da budu medicinski savjet ili zamjena za medicinski savjet, dijagnozu ili liječenje koje određuje liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik na temelju pregleda i procjene specifičnih i jedinstvenih okolnosti pacijenta. Pacijenti moraju razgovarati s liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvenih usluga zbog potpune informacije o svom zdravlju, medicinskim pitanjima i mogućnostima liječenja, uključujući sve rizike ili dobrobiti u vezi s upotrebom lijekova. Ove informacije ne predstavljaju nikakve postupke, tretmane ili lijekove kao sigurne, učinkovite ili odobrene za liječenje određenog pacijenta. Pupillam Poliklinika, Pupillam doo za zdravstvene djelatnosti i Pupillam Nova se odriču bilo kakvog jamstva ili odgovornosti u vezi s ovim informacijama ili njihovom upotrebom. Korištenje ovih informacija regulirano je Uvjetima korištenja, dostupnima na Uvjeti korištenja - ugovor za korisnike web-a s Pupillam Poliklinika

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
Povezani simptomi i bolesti
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt