facebook script
Naslovna Usluga Hematologija

Hematologija

Hematologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem krvi. Od nastanka u krvotvornim organima, preko funkcija i života krvnih stanica u cirkulaciji i tkivima do propadanja ili utroška stanica tijekom obavljanja funkcija i organizmu. Upoznavanjem i proučavanjem stanica krvi, razvojem tehnike, dijagnostike te razvitkom medicinskih znanosti, hematologija je tijekom povijesti obuhvaćala rad u klinici i rad u laboratoriju. Danas je to vrlo složena znanost koja obuhvaća kliniku u sklopu medicine unutrašnjih bolesti, transfuziologiju, hematološki laboratorij, citološki laboratorij, biokemijski laboratorij, bioinženjering ali i još mnogo drugih timova stručnjaka koji svojim istraživanjima i radovima doprinose poznavanju i prepoznavanju funkcija stanica krvi.

Najčešće bolesti kojima se bavi hematologija su: anemije, poremećaji u broju i kvaliteti trombocita, poremećaji u koagulaciji krvi (krvarenja, tromboze), maligne bolesti krvi i krvotvornih organa (leukemije, limfomi), bolesti slezene, koštane srži, i sl.

Hematologija

Ovdje prikazani uzroci bolesti, simptomi i medicinske procedure su obično povezani s naslovnom temom. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim djelatnikom da biste dobili točnu dijagnozu i objašnjenje procedura i njihovih komplikacija.

Ove generalizirane informacije ograničeni su sažetak informacija o dijagnozi, liječenju i/ili lijekovima. Nisu zamišljene kao sveobuhvatne i trebale bi se koristiti isključivo kao alat za pomoć u razumijevanju i/ili procjeni potencijalnih dijagnostičkih mogućnosti i mogućnosti liječenja. Ovdje nisu uključene sve informacije o stanjima, tretmanima, lijekovima, nuspojavama ili rizicima koji se mogu odnositi na određenog pacijenta. Nisu namijenjene da budu medicinski savjet ili zamjena za medicinski savjet, dijagnozu ili liječenje koje određuje liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik na temelju pregleda i procjene specifičnih i jedinstvenih okolnosti pacijenta. Pacijenti moraju razgovarati s liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvenih usluga zbog potpune informacije o svom zdravlju, medicinskim pitanjima i mogućnostima liječenja, uključujući sve rizike ili dobrobiti u vezi s upotrebom lijekova. Ove informacije ne predstavljaju nikakve postupke, tretmane ili lijekove kao sigurne, učinkovite ili odobrene za liječenje određenog pacijenta. Pupillam Poliklinika, Pupillam doo za zdravstvene djelatnosti i Pupillam Nova se odriču bilo kakvog jamstva ili odgovornosti u vezi s ovim informacijama ili njihovom upotrebom. Korištenje ovih informacija regulirano je Uvjetima korištenja, dostupnima na Uvjeti korištenja - ugovor za korisnike web-a s Pupillam Poliklinika

Upoznajte naš tim iskusnih i priznatih liječnika specijalista i subspecijalista.

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt