facebook script
Naslovna Usluga Kardiologija

Kardiologija

Kardiologija je grana medicine koja se bavi liječenjem bolesti srca i krvnih žila. Te bolesti možemo podijeliti na: bolesti endokarda – unutrašnjeg dijela srca (najčešće endokarditis), bolesti miokarda – srčanog mišića (kardiomiopatije, angina pectoris, infarkt miokarda), bolesti perikarda – vanjskog dijela srca (najčešće perikarditis), poremećaji rada srca (aritmije), greške srčanih zalistaka (urođene i stečene), srčana insuficijencija (dekompenzacija), bolesti krvnih žila (ateroskleroza, tromboza, tromboflebitis).

Pregled kardiologa se sastoji od razgovora s bolesnikom (anamneza) i kliničkog pregleda koji često uključuje upotrebu EKG-a i ultrazvuka s dopplerom.

Kardiologija
Kardiologija

Ultrazvuk s dopplerom, ovisno o kvaliteti uređaja i iskustvu i znanju kardiologa, omogućuje brzi i pouzdani uvid u stanje srca, ritma i srčanog mišića i zalistaka.

Kardiologija

Ponekad je neophodno, kad kardiolog to procjeni, napraviti Holter EKG-a ili Holter krvnog tlaka (KMAT), ergometriju, CT pregled, magnetsku rezonancu ili neke druge pretrage da bi se do kraja razjasnila neka bolest srca. Uvid u različite nalaze krvi i mokraće često su neophodni za procjenu bolesti srca i krvnih žila.

Kardiologija

Ovdje prikazani uzroci bolesti, simptomi i medicinske procedure su obično povezani s naslovnom temom. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim djelatnikom da biste dobili točnu dijagnozu i objašnjenje procedura i njihovih komplikacija.

Ove generalizirane informacije ograničeni su sažetak informacija o dijagnozi, liječenju i/ili lijekovima. Nisu zamišljene kao sveobuhvatne i trebale bi se koristiti isključivo kao alat za pomoć u razumijevanju i/ili procjeni potencijalnih dijagnostičkih mogućnosti i mogućnosti liječenja. Ovdje nisu uključene sve informacije o stanjima, tretmanima, lijekovima, nuspojavama ili rizicima koji se mogu odnositi na određenog pacijenta. Nisu namijenjene da budu medicinski savjet ili zamjena za medicinski savjet, dijagnozu ili liječenje koje određuje liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik na temelju pregleda i procjene specifičnih i jedinstvenih okolnosti pacijenta. Pacijenti moraju razgovarati s liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvenih usluga zbog potpune informacije o svom zdravlju, medicinskim pitanjima i mogućnostima liječenja, uključujući sve rizike ili dobrobiti u vezi s upotrebom lijekova. Ove informacije ne predstavljaju nikakve postupke, tretmane ili lijekove kao sigurne, učinkovite ili odobrene za liječenje određenog pacijenta. Pupillam Poliklinika, Pupillam doo za zdravstvene djelatnosti i Pupillam Nova se odriču bilo kakvog jamstva ili odgovornosti u vezi s ovim informacijama ili njihovom upotrebom. Korištenje ovih informacija regulirano je Uvjetima korištenja, dostupnima na Uvjeti korištenja - ugovor za korisnike web-a s Pupillam Poliklinika

Upoznajte naš tim iskusnih i priznatih liječnika specijalista i subspecijalista.

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt