facebook script
Naslovna Usluga Medicina rada i sporta

Medicina rada i sporta

Medicina rada i sporta bavi se zdravstvenom uslugom u vezi sa:

 • sport i sportska rekreacija (pregledi sportaša)
 • sposobnost za upravljanje motornim vozilima (vozačke dozvole)
 • izbor ili promjena zanimanja (pregledi radnika)
 • upis u škole i edukacije za specijalizirana zanimanja
 • radno, sportsko ili zdravstveno okruženje
 • poslovi vezani uz ocjenu invaliditeta i smanjene životne aktivnosti iz područja osiguranja

Što radi specijalist medicine rada i sporta?

Specijalist medicine rada i sporta bavi se stručnim, medicinskim pregledima i poslovima vezanim za prevenciju bolesti uzrokovanih čimbenicima rada, sporta i radne i sportske okoline i prevenciju drugih bolesti, zapošljavanjem radnika odnosno selekcijom sportaša za sportske aktivnosti prilagođenom njihovim fizičkim i psihičkim mogućnostima, te zaštitom radnika i sportaša od štetnih utjecaja po zdravlje.

Također, bavi se preventivnim aktivnostima uz dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju profesionalnih bolesti i bolestima u vezi s radom, ocjenom privremene i trajne spriječenosti za rad te profesionalnom orijentacijom mladeži. Ujedno je osposobljen za medicinske postupke kod sportskih ozljeda i bolesti, ocjenama privremene i trajne spriječenosti za sportsku aktivnost te sportskom orijentacijom djece i mladeži.

Specijalist medicine rada i sporta sudjeluje u utvrđivanju i procjeni rizika štetnih po zdravlje na radnom mjestu ili u različitim sportskim aktivnostima, te ocjenjuje uvjete rada na pojedinom radnom mjestu.

Osim toga. Specijalist medicine rada provodi zdravstveni odgoj i zdravstveno prosvjećivanje radnika i sportaša. Ocjenjuje potrebu uvođenja aktivnih odmora u tijeku radnog procesa u cilju suzbijanja akutnog umora te upućivanja i provođenja medicinski programiranog aktivnog odmora u cilju prevencije kroničnog umora.

Zdravstveni pregled iz područja medicine rada i sporta

Obavljamo zdravstvene preglede:

 • Sportaši: amateri, profesionalci i rekreativci
 • Vozači: prvi pregled, produženje ili nadzor nakon privremenog oduzimanja vozačke dozvole (izvanredni pregledi)
 • Kategorije: A, B, BE, C, C1, C1E, CE, D, D1, D1E, DE
 • Radnici: za profesionalnu orijentaciju za zaposlenje
 • Učenici i studenti: upisi u školu ili na fakultet
 • Lovci
 • Za oružani list (nošenje oružja)
 • Zaštitari (s nošenjem oružja)
 • Za otvaranje obrta
 • DVD (sezonski zaposlenici)

  Kod svakog pregleda potrebno je pokazati:

  1. osobnu iskaznicu (ili drugi dokument sa slikom) i
  2. potvrdu o zdravstvenom stanju od obiteljskog liječnika

  Naručite se

  Nazovite 023 643-311091 604-2434 ili pošaljite upit na mail mrs@pupillam.hr

  Način plaćanja

  Gotovina, bankovna kartica, transakcijski račun

  Lokacija

  Naše usluge s područja medicine rada i sporta pružamo na lokaciji Katarine Zrinski 1 A, Zadar:

  Ovdje prikazani uzroci bolesti, simptomi i medicinske procedure su obično povezani s naslovnom temom. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim djelatnikom da biste dobili točnu dijagnozu i objašnjenje procedura i njihovih komplikacija.

  Ove generalizirane informacije ograničeni su sažetak informacija o dijagnozi, liječenju i/ili lijekovima. Nisu zamišljene kao sveobuhvatne i trebale bi se koristiti isključivo kao alat za pomoć u razumijevanju i/ili procjeni potencijalnih dijagnostičkih mogućnosti i mogućnosti liječenja. Ovdje nisu uključene sve informacije o stanjima, tretmanima, lijekovima, nuspojavama ili rizicima koji se mogu odnositi na određenog pacijenta. Nisu namijenjene da budu medicinski savjet ili zamjena za medicinski savjet, dijagnozu ili liječenje koje određuje liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik na temelju pregleda i procjene specifičnih i jedinstvenih okolnosti pacijenta. Pacijenti moraju razgovarati s liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvenih usluga zbog potpune informacije o svom zdravlju, medicinskim pitanjima i mogućnostima liječenja, uključujući sve rizike ili dobrobiti u vezi s upotrebom lijekova. Ove informacije ne predstavljaju nikakve postupke, tretmane ili lijekove kao sigurne, učinkovite ili odobrene za liječenje određenog pacijenta. Pupillam Poliklinika, Pupillam doo za zdravstvene djelatnosti i Pupillam Nova se odriču bilo kakvog jamstva ili odgovornosti u vezi s ovim informacijama ili njihovom upotrebom. Korištenje ovih informacija regulirano je Uvjetima korištenja, dostupnima na Uvjeti korištenja - ugovor za korisnike web-a s Pupillam Poliklinika

  Pošalji upit
  Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
  © Pupillam - Sva prava pridržana
  |
  Izrada web stranica - Fer Projekt