facebook script
Naslovna Usluga Neurologija

Neurologija

Neurologija je grana medicine koja se bavi poremećajima središnjeg živčanog sustava (mozak i leđna moždina) i perifernog živčanog sustava (mišići i živci). Najčešće bolesti kojima se bave neurolozi su: glavobolja, vrtoglavica, omaglica, bolovi u vratu ili leđima, bolovi, trnjenje ili poremećaj osjeta u rukama i nogama, poremećaji ravnoteže, iznenadni gubitak svijesti, epileptički napadi, grčevi ili gubitak mišićne snage u udovima, itd.

Pregled neurologa se sastoji od razgovora s bolesnikom (anamneza) i kliničkog pregleda koji često uključuje upotrebu ultrazvuka te color doppler karotida (vratnih arterija), VB (vertebralnih arterija), TCCD (transkranijalni color doppler). Takvi pregledi arterija na vratu i u glavi koje opskrbljuju mozak krvlju, prikazuju većinu bolesti i poremećaja (najčešće različite stupnjeve suženja tih arterija zbog aterosklerotskih plakova) koji uzrokuju simptome kao što su iznenadni gubitak svijesti, omaglice, vrtoglavice i sl.

Neurologija

Uz to, po preporuci neurologa, često je potrebno uraditi i dodatne pretrage koje uključuju laboratorijske nalaze krvi i urina, CT, magnetsku rezonancu, EMNG, EEG, itd.

Ovdje prikazani uzroci bolesti, simptomi i medicinske procedure su obično povezani s naslovnom temom. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim djelatnikom da biste dobili točnu dijagnozu i objašnjenje procedura i njihovih komplikacija.

Ove generalizirane informacije ograničeni su sažetak informacija o dijagnozi, liječenju i/ili lijekovima. Nisu zamišljene kao sveobuhvatne i trebale bi se koristiti isključivo kao alat za pomoć u razumijevanju i/ili procjeni potencijalnih dijagnostičkih mogućnosti i mogućnosti liječenja. Ovdje nisu uključene sve informacije o stanjima, tretmanima, lijekovima, nuspojavama ili rizicima koji se mogu odnositi na određenog pacijenta. Nisu namijenjene da budu medicinski savjet ili zamjena za medicinski savjet, dijagnozu ili liječenje koje određuje liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik na temelju pregleda i procjene specifičnih i jedinstvenih okolnosti pacijenta. Pacijenti moraju razgovarati s liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvenih usluga zbog potpune informacije o svom zdravlju, medicinskim pitanjima i mogućnostima liječenja, uključujući sve rizike ili dobrobiti u vezi s upotrebom lijekova. Ove informacije ne predstavljaju nikakve postupke, tretmane ili lijekove kao sigurne, učinkovite ili odobrene za liječenje određenog pacijenta. Pupillam Poliklinika, Pupillam doo za zdravstvene djelatnosti i Pupillam Nova se odriču bilo kakvog jamstva ili odgovornosti u vezi s ovim informacijama ili njihovom upotrebom. Korištenje ovih informacija regulirano je Uvjetima korištenja, dostupnima na Uvjeti korištenja - ugovor za korisnike web-a s Pupillam Poliklinika

Upoznajte naš tim iskusnih i priznatih liječnika specijalista i subspecijalista.

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt