facebook script
Naslovna Usluga Ortopedija

Ortopedija

Ortopedija je grana medicine koja se bavi bolestima i ozljedama mišićno-koštanog sustava, a neka od glavnih područja djelovanja uključuju bolesti kralježnice, mišićno-koštane traume, degenerativne bolesti, sportske ozljede, infekcije, tumore i urođene bolesti.

Pregled ortopeda se sastoji od razgovora s bolesnikom (anamneza) i kliničkog pregleda koji često uključuje i ultrazvuk.

Ultrazvuk je postao standardna metoda za pouzdano dijagnosticiranje mnogih bolesti i stanja u mišićno-koštanom sustavu (mišići, zglobovi, zglobne sveze, ligamenti, burze, itd.)

Ortopedija

Uz to, po preporuci ortopeda, često je potrebno uraditi i dodatne pretrage koje uključuju laboratorijske nalaze krvi i urina, rentgen snimanje, CT, magnetsku rezonancu, biopsiju izraslina i promjena, punkciju zgloba i cističnih tvorbi, itd.

Ortopedska kirurgija može se podijeliti na kirurgiju zgloba, kirurgiju kralježnice, kirurgiju stopala i gležnja, kirurgiju šake, dječju ortopediju te ortopedsku onkologiju, a neki od najčešćih zahvata koji se danas obavljaju u sklopu ortopedske kirurgije uključuju redom navedene: Artroskopija koljena i meniscektomija, Artroskopija i dekompresija ramena, Operacija karpalnog tunela, Rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta, Zamjena koljena, Popravak prijeloma vrata bedrene kosti, Popravak prijeloma bedrene kosti, Debridman kože/mišića/kosti/prijeloma, Popravak meniskusa artroskopijom koljena, Zamjena kuka, Artroskopija ramena, Popravak prijeloma lakatne kosti, Laminektomija, Popravak prijeloma gležnja, Spinalna fuzija, i sl.

Ovdje prikazani uzroci bolesti, simptomi i medicinske procedure su obično povezani s naslovnom temom. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim djelatnikom da biste dobili točnu dijagnozu i objašnjenje procedura i njihovih komplikacija.

Ove generalizirane informacije ograničeni su sažetak informacija o dijagnozi, liječenju i/ili lijekovima. Nisu zamišljene kao sveobuhvatne i trebale bi se koristiti isključivo kao alat za pomoć u razumijevanju i/ili procjeni potencijalnih dijagnostičkih mogućnosti i mogućnosti liječenja. Ovdje nisu uključene sve informacije o stanjima, tretmanima, lijekovima, nuspojavama ili rizicima koji se mogu odnositi na određenog pacijenta. Nisu namijenjene da budu medicinski savjet ili zamjena za medicinski savjet, dijagnozu ili liječenje koje određuje liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik na temelju pregleda i procjene specifičnih i jedinstvenih okolnosti pacijenta. Pacijenti moraju razgovarati s liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvenih usluga zbog potpune informacije o svom zdravlju, medicinskim pitanjima i mogućnostima liječenja, uključujući sve rizike ili dobrobiti u vezi s upotrebom lijekova. Ove informacije ne predstavljaju nikakve postupke, tretmane ili lijekove kao sigurne, učinkovite ili odobrene za liječenje određenog pacijenta. Pupillam Poliklinika, Pupillam doo za zdravstvene djelatnosti i Pupillam Nova se odriču bilo kakvog jamstva ili odgovornosti u vezi s ovim informacijama ili njihovom upotrebom. Korištenje ovih informacija regulirano je Uvjetima korištenja, dostupnima na Uvjeti korištenja - ugovor za korisnike web-a s Pupillam Poliklinika

Upoznajte naš tim iskusnih i priznatih liječnika specijalista i subspecijalista.

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt