facebook script
Naslovna Usluga Urologija

Urologija

Urologija je grana medicine koja se bavi bolestima urogenitalnog trakta kod muškaraca i žena (infekcije i kamenci mokraćnih kanala, bubrega, mokraćnog mjehura..), inkontinencija (nemogućnost zadržavanje mokraće), upala prostate i oboljenjima genitalnih organa kod muškaraca i sl.

Pregled urologa se sastoji od razgovora s bolesnikom (anamneza) i kliničkog pregleda koji uključuje kod muškaraca često i digitorektalni pregled (DRE) kod sumnje na bolesti prostate te ultrazvuk. Ultrazvuk je postao standardna metoda za pouzdano dijagnosticiranje mnogih bolesti i stanja u urogenitalnom traktu.

Urologija

Uz to, po preporuci urologa, često je potrebno uraditi i dodatne pretrage koje uključuju laboratorijske nalaze krvi i urina, CT, magnetsku rezonancu, biopsiju izraslina i promjena, kemijsku analizu kamenca, itd.

Ovdje prikazani uzroci bolesti, simptomi i medicinske procedure su obično povezani s naslovnom temom. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim djelatnikom da biste dobili točnu dijagnozu i objašnjenje procedura i njihovih komplikacija.

Ove generalizirane informacije ograničeni su sažetak informacija o dijagnozi, liječenju i/ili lijekovima. Nisu zamišljene kao sveobuhvatne i trebale bi se koristiti isključivo kao alat za pomoć u razumijevanju i/ili procjeni potencijalnih dijagnostičkih mogućnosti i mogućnosti liječenja. Ovdje nisu uključene sve informacije o stanjima, tretmanima, lijekovima, nuspojavama ili rizicima koji se mogu odnositi na određenog pacijenta. Nisu namijenjene da budu medicinski savjet ili zamjena za medicinski savjet, dijagnozu ili liječenje koje određuje liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik na temelju pregleda i procjene specifičnih i jedinstvenih okolnosti pacijenta. Pacijenti moraju razgovarati s liječnikom ili drugim pružateljem zdravstvenih usluga zbog potpune informacije o svom zdravlju, medicinskim pitanjima i mogućnostima liječenja, uključujući sve rizike ili dobrobiti u vezi s upotrebom lijekova. Ove informacije ne predstavljaju nikakve postupke, tretmane ili lijekove kao sigurne, učinkovite ili odobrene za liječenje određenog pacijenta. Pupillam Poliklinika, Pupillam doo za zdravstvene djelatnosti i Pupillam Nova se odriču bilo kakvog jamstva ili odgovornosti u vezi s ovim informacijama ili njihovom upotrebom. Korištenje ovih informacija regulirano je Uvjetima korištenja, dostupnima na Uvjeti korištenja - ugovor za korisnike web-a s Pupillam Poliklinika

Upoznajte naš tim iskusnih i priznatih liječnika specijalista i subspecijalista.

Pošalji upit
Dogovorite pregled ili nam postavite pitanje
© Pupillam - Sva prava pridržana
|
Izrada web stranica - Fer Projekt